ja minkälaista elämää se on ollutkaan. Epe on täyttänyt kaikki odotukset moninkertaisesti jo ensimmäisen vuoden aikana. Riistaintoa löytyy sekä rauhallisuutta. Ja se rauhallisuus näkyy myös kotona. Epe ei turhia hätäile eikä levottomana kuljeskele. Jos asiaa on niin se sanotaan.

Mukava ominaisuus Epellä on, välillä tosin rasittavakin, se että kenkiä pitää kantaa heti kun vähänkään on hyvillään jostakin. Kotiväen herääminen tai kotiintulo töistä on tyypillisin em. tilanteen aiheuttaja. Kenkä suussa häntä iloisesti heiluen, mölinää ja urinaa kuuluen, Epe kenkää kantaa ja pääsääntöisesti istuen luovuttaa. Tuo mölinä onkin omanlaisensa juttu. Jos kotiintulo aiheuttaa mölinää niin samoten ruoka ilmaistaan samoilla "sanoilla". Tekisi mieli sanoa että vahvaa ilmentämistä.

Marraskuussa Epen kanssa käytiin VilliSorsan fasaaneihin tutustumassa pariin kertaan. Eka reissu näytti jo lupaavalle: vainun saatua Epe meni varovasti linnulle mutta liian lähelle, jäi rauhallisesti paikoilleen linnun lähtiessä ja kutsusta tuli nätisti pois. Ja näitä tilanteita tuli runsaasti päivän aikana. Jäipä yksi risukkoon painautunut kana Epellä suuhunkin, mikä aiheutti Ukkelille karmeita epäilyksiä jatkon suhteen. Seuraavassa tilanteessa Epe paikkasikin asian ottamalla hajulle seisonnan joka piti hienosti. Reipas avanssi jonka päätteeksi kana lentoon Epen tipahtaessa vesiputuraan, mikä ehkä hieman hillitsi tilanteen aiheuttamaa kiihkoa. Siihen olikin päivä mitä mainioin lopettaa,onnistumiseen.

Talven mittaan myös pihoissa pyöriviä ja karkuun pinkovia rusakoita Epe on todella rauhallisesti katseella seurannut,ei oirettakaan että ajamaan pitäisi lähteä. Paitsi naapurin kissa johon Epe törmäsi talon nurkalla. Kissa määräsi suunnan ja Epe vauhdin puolen metrin pääsä kissan hännästä. Tien laitaan pillillä seis ja kehut päälle pysähtymisestä.

Tammikuussa käytiin perinteisesti myös Kajaanin Tamminäyttelyssä. Kuvaavaa Epen hermorakenteelle oli eka kerta pallohallissa ja se meteli, johon Epen suhtautui kaikessa rauhassa makoilemalla häkissä, kehään pääsyä odotellessa. Laatuarvostelussa Epe saikin mukavasti JUN ERI, JUK2,SA. Hieno aloitus näyttelypuolella 9kk ikäiselle koiralle.

Talven mittaan myös lintuja on lenkkipolkujen varrelle sattunut. Aprillipäivän kruunasi suon laidassa vastatuulessa Epen löytämät teeret kiepeissään. SEn että Epe ehti pysähtyä seisomaan, kimposi reilu 10 teertä lentoon. Epe rauhallisesti saurasi lintujen poistumista ja ratakaisi asian tulemalla Ukkelille kertomaan että tuolla nuita ois.Ja äänen kanssa luonnollisesti! Eihän siinä auttanut kun uudelleen mennä samoille paikoille ja Epe otti uuden seisonnan hieman sivummalle. Ja ennen avanssi vajaa 20 teertä kiepistä lentoon. Kyllä tuntui hyvälle ja Epe sai kehuja yllin kyllin. Ja se rauhallisuus! Ei oirettakaan tilanteen aiheuttamasta lämpiämisestä Epellä.

Tästä meillä onkin mukava jatkaa.