Niin se vaain talvi ehti mennä menojaan. Koirilla jäi reenaaminen juoksemiseen mettäautoteillä. Mallakin pääsi tutustuun riekkoihin, ei vaan vielä jarrruja nuorella koiralla ollu kun linnun hajut nokkaan tuli. Ja auta armias kun riekko erehty lähtemään nousukiitoon tietä pitkin, paineli Malla perään minkä ehti. Eipä siinä paljoa kipeällä jalalla mukaan ehtiny ja tilanteisiin päässy puuttumaan. Onneksi talven upottava lumi osaltaan jarrutti menoa tien ulkopuolella. Mutta virtaa tuntuu Mallalta löytyvän lintutilanteissa.

Alkukesästä Mallan kans tuli ajankohtaseksi myös vesityöskentely ja kokeet mikäli mielii syksyn kokeisiin lähteä. Viime kesänä muutama haparoiva uintitreeni eikä sen kummempaa. Toukokuussa pihamaalla aloitettu noudon harjoittelu linnulla lähdettiin pohjana, lähdettiin kokeilemaan vesityön sujuvuutta, mielessä ravistelut ja pudottelut ja herra ties mitkä kaikki ongelmat. Siispä reeneihin mukaan kahluusaappaat että tarvittaessa voi mennä koiraa vastaan veteen ja ohjata oikeaan suoritukseen.

Vaan eipä sitä Mallaa tarvinnukkaa opastaa NUO-luokan vesityössä. Siinä oli Ukkelilla ihmettely, kun koira nätisti toi linnun rantaan, ilman ravisteluja ja istuminen ilman erillisiä käskyjä. Oli unohtua se irti-sanakin siinä äimistelyssä. Pari treeniä lisää että tuli nähtyä koiran varmuus työskentelyssä ja ei kun NUO vesityökoetta suorittamaan Lapualla ennen Erkkaria. Eikähän siinä ollu kun kävi ja teki, Malla nappas täydet 5 pistettä syksyn koitoksiin NUO-luokassa.

Erikoisnäyttelyynkin Mallan kans tuli osallistuttua, vaikka tuomarimuutos oli tullut. Tammelinin Raija lätkäisi päivän päätteeksi Mallalle H:n ja kotimatkalle pääsiin hyvissä ajoin. Mutta moitteeton vesityö lämmitti mieltä niin paljon ettei näyttelyn tulos harmittanut pätkän vertaa.

Mallan kanssa piti myös AVO-luokan vesityötreeni ottaa listalle, tytsy kun täyttää 9.9 2 v joten "ensimmäinen luokan vaihdos" on edessä. Eka treeni osoitti että kun Mallalle tulee varmuus että se lintu tosiaan on siellä vastarannalla niin rivakkaa suoritusta on luvassa,ekalla kertaa toki Malla näki heittäjän heittävän mikä edesauttoi ylimenoa linnulle. Muutama treeni ja Malla Sotkamon vesityökokeisiin pisteitä jahtaamaan,samoin Iisa.

Sotkamon vesityökokeessa Malla järjesti Ukkelille yllärin. Ammuttaessa niinr auhallinen koira ottikin reippaan loikan vesirajaa kohti pysähtyen ja palaten sivulle takaisin. Ja sen perään vauhdikas rutiinisuoritus, tyylillä ja eleettömästi. Joten syksyn AVO-koitoksiin mallan lähtee 16 pisteen turvin. Iisalla VOI-luoka vesityö oli rutiinihommia. Siinä ei Ukkelin tarvi paljoa huitoa ja neuvoa koiraa, vain jos Iisa kyselee ohjeita että missä haluaisit että vielä käyn. Jälkityössä Iisa yllätti positiivisesti. Ilmavainuisena koiran jälki on ollut hieman ongelmallinen, varsinkin lähdössä Iisalla on ollu tapana koukata mutkat jäljen molemmin puolin. Nyt Iisa tosin pysytteli hyvin jäljellä tai sen vieressä ja loppu oli normaalia noutoa. Palatessa Iisa tosin pyörähti jälkijoukon luona katsomassa näkyykö sitä Ukkelia kunnes musiti että tuone alemmashan se jäi. Näillä suoritteilla Iisalla on syksyksi kasassa täydet pisteet vesi-ja jälkityökokeesta.

Malla on nostanut metsästyskoiran arvoaan Ukkelin silmissä huimasti. Rauhallisuus, tarmokas tekeminen ja leukojen käymättömyys ovat niitä asioita, joita Malla esittää joka päivä. Ja Ukkelilla on taas aihetta hyvään mieleen... se vain taitaa ollakki kampe tuo Malla. :)