...eli Iisa sairaslomalla.

25.2. käytiin Kajaanissa Eläinklinikka Liiralla. Iisalta poistettiin anaalirauhaset sekä kuvattiin lonkat. Lonkkakuvaus tuloksia ootellaan Kennelliitosta muutama viikko nyt ja sen aikaa Iisa pitää sairaslomaa. Leikkaus sujui lääkärin mukaan hyvin. Leikkauksen aikainen rauhoitus oli sen verran jytäkkää tavaraa että Iisa oli kotimatkan ( 100km) kanttuvei. Kotipihassa Iisa alkoi nostella päätään ja ukkeli kanto metästystoverin sisälle makaamaan. Ilta kuluki sitte Iisan heräillessä hiljolleen. Ukkeli oli varautunu nukkumaan Iisan kans tarvittavan määrän öitä että Iisa ei omilla toimillaan tee haittaa paranemiselle. ”Lautasantenni” oli ekana yönä se kauhea asia Iisalle. Vinkuminen asian tiimoilta sekä loppuviimein armoton läähättäminen oli merkkejä tötterön stressaavasta vaikutuksesta. Se pois ja vierekkäin lattialle nukkumaan ja hyvin onnistu. Iisa nukku hyvin tyytyväisenä muutaman tunnin ukkelin vieressä ja aamulla sitten tötterö kaulaan. Siitäpä se Iisa hyvin tottui siihenkin. Toinen yö sujuikin Iisalla paljon rauhallisemmin, yhden kerran yöllä Iisa tuli herättään ja niin sitä käytiin ulkona. Ukkelilla vaan väsy painoi ja niihän se teki kyllä Iisallaki.

1328360.jpg

Metästystoverin leikkaus jännitti sen verran paljon ettei edellisenä yönä nukuttanu ku muutaman tunnin. Sitähä se tahtoo olla kun kyseessä on tärkeä yksilö, jonka kanssa yhteistyö toimii ja molemmat on toisilleen tärkeitä. Ja olipahan ukkelilla hyvä syy pitää talviloma tässä vaiheessa ja Iisan sairasloman valvontaa jatkaa Mamma ensi viikon lomallaan. Onneksi Ukkelilla ei ole tiukalla aikataululla työt vaan vapaatakin löytyy ja kotona ehtii olla.

Leikkauksen hoitona Iisalle menee kipulääkitys 2*päivässä sekä antibiootit. Ruoka täytyy moisen operaation jälkeen olla erittäin hyvin sulavaa ja ulosteen olla löysää. Luumusoseella, vehnäleseillä sekä välillä parafiiniöljyllä ulosteen pehmeyttä ja liukkautta pidetään yllä. Ja ruokaa vain pienissä erissä ettei ulosteen määrä ole liian suurta tässä vaiheessa. Ulostuksen jälkeen ja välilläkin, Iisan peräpäätä suihkutetaan lämpimällä vedellä. Tämä rauhoittaa peräpäätä, pitää puhtaana ja Iisallekkaan se ei vaikuta olevan vastenmielinen toimitus. Vedellä laimennettua Betadinea haavojen hoidossa ja desinfioinnissa aloitetaan myös tänään.

Odotukset on leikkauksen suhteen korkealla. Leikkauksella pitäisi poistua Iisan kehitystä jarruttanut tekijä ja toivon mukaan seuraavana syksynä metästä tulee positiivisia kokemuksia enemmän kuin anaalivaivan aiheuttamia negatiivisia kokemuksia. Negatiiviset kokemukset kun ei juurikaa koiraa kehitä eteenpäin vaan niitä onnistumisia tarvitaan matkalla täysiveriseksi seisojaksi.