… eli nolompi tapaus

15.6 oli Saksanseisojien Eräkoulutus ry:n järjestämät vesityökokeet kotimaisemissa. Ajatus osallistumisesta aikaisessa vaiheessa kesää pätkähti mieleen siitä syystä, että mikäli parannettavaa suorituksessa on, niin asiat voi korjata ja suorittaa kokeen myöhemmin uudelleen. Kesän pari treeniä antoi osviittaa siitä että turhaan vesityötä treenaa. Iisan veteenmenohalukkuus on mitä mainioin ja nouto itsessään varmaan, linnulle on kiire varsinkin silloin kun Iisa putoamisen näkee. Ja sitten alkaa se kiljuminen.

1649817.jpg

Kokeessa Iisalle osui ensimmäinen vuoro. Iisa kyllä tiesi mitä toimintaa edessä on ja lämpeneminen alkoi. Ja sitä vielä mukavasti edesauttoi kun lintua ei alkanut kuulua ”lentoon”. Niinhän siinä kävi että kiljumisen säestyksellä Iisa nykäisi luvatta matkaan, tiukasta komennosta palasi takaisin metrin päästä. Ylituomari Aki Hyvösen antaessa luvan noutosuoritukseen, Annoin Iisalle noutoluvan ja koira ampaisi veteen. Koiralla ei ollut mitään käsitystä missä lintu on ja jäi veteen pyörimään ja kaarsi uudelleen maalle. Kyllä osasi sydänalassa kylmätä!! Suunnan osoitus ja nouto komento heti kun Iisa oli maalla. Vieläkin meinasi koira etsiä vedestä. Jatka komennoilla Iisalle valkeni että ylihän tästä on mentävä. Onneksi koiran ohjaamista on tullu jonkunverran käytettyä, nyt se pelasti paljolta. Tai paremminkin koira on ohjattavissa. Vastarannalle nousun jälkeen Iisa koukkasi luovin ja luovilta palatessa sai vainun linnusta. Oma-aloitteisesti lintu suuhun ja paluumatkalle. Muutamia kehuvia sanoja ja koira ui yli. Rannan  lähestyessä siirryin itse lähemmäs vesirajaa ja Iisan noustessa maalle olin jo pakittamassa luovutuspaikkaa kohti, koko ajan muutaman metrin välimatkan ja kontaktin koiraan säilyttäen.
Maalle tulo ja luovutus istuen oli entisen toisintoa.

Luvattomasta lähdöstä ja rauhattomuudesta ylituomari rokotti Iisan suorituksesta pisteen verran pois joten tulokseksi jäi 4*4 eli 16 pistettä. Näillä pisteillä jäähäänki sitte ootteleen syksyn koitoksia ja keskitytään siihen että noutoon lähtiessä koira on rauhallisesti paikoillaan. Ja hiljaa.