Kesä tuli… ja meni.

Siinä sivussa Iisan kanssa tuli touhuttua kaikenlaista minkä töiltä ja muilta menoilta kerkesi. Ja niitä töitä ja muita menoja riitti haitaksi asti.

Vesityökokeen jälkeen käytiin osallistumassa Noutomaaotteluun Savon Nuuskuja vastaan. Noutomaaottelu on tunnetusti reilu kisa jossa järjestävä seura tekee kaikkensa saadakseen voiton itselleen. Iisan perisynti, kuumeneminen noutolupaa ootellessa hankaloitti taas suoritusta. Hakunouto ( on muuten ihmetermi) Iisa paineli luvan saatuaan suoraviivaisesti ja vauhdilla linnulle. Kummastusta herätti että miksi koira ei meinaa tarttua lintuun. Muutaman käskyn jälkeen Iisa palaili korppi suussaan ja pudottaa ropsautti sen tielle. Tuomari kyselikin että ei ole tainnut koira moisia noutaa. Lohtuna piti tuomarille kertoa että keskitymme lähinnä syötäviin lintuihin, koiralla kun on tarkoitus hankkia lihaa pöytään. Ja toisaalta, jo lapsena on tullut opittua että mikä tunkiolle ammutaan, se sinne myös jätetään. Vesinoudossa oli kaksoismarkkeeraus aiheena. Iisahan taas lämpeni hiiteen asti. Eikähän sieltä se juuttaan suuri lokki tullu perille asti vedestä ja maalle heitetty variskin sai jäädä omiin oloihinsa. Vielä oli maastoon piilotettuna muutamia lintuja, joita Iisa ei löytänyt eikä tuonut. Tulipahan käytyä siinäki tapahtumassa.

Kesän reenien aiheena onki ollu puhtaasti hiljaa olo noutolupaa ootellessa. Samote ku veteenmenon kanssa tahtoo koira kuumeta lupaa ootellessa. Liekkö se sitte niin mukavaa se uimaan ja noutoon pääsy. Kesällä käytiin moikkaamassa Ursulaakin ja samalla Iisalle tuli tehtyä tyhjän lasipullon nouto vedestä. Pullo oli uppeluksissa ja Iisa sen sieltä ylös sukelsi.

Parissa näyttelyssäki on tullu käytyä. Heinäkuussa oli Ylivieskassa KV näyttely jossa tuomarina Giuliano Biasiolo. Iisalle tulokseksi jälleen vara-SERT ja vara-CACIB. Elokuun alussa Kuopiossa oli Sawo Show jossa jälleen harmittavasti vara-SERT, nyt kuitenkin lisänä tuli CACIB. Nyt jäädäänki näyttelyistä tauolle pitkäksi aikaa ja keskitytään metästykseen sillä mielin, että jos vaikka syksyn kokeisiin näyttäisi olevan aiheellista lähteä.

Metästyskausiki tässä ehti alkaa ja Iisa päästä tositoimiin. Sorsastuksen aloitukseen suunnistettiin VP:n maille. Ja olihan siellä lintuja vaan ei mahollisuutta puottaa. Päivän aikana kuitenki pariin kertaan Iisa pääsi noutohommiin. Telkkä ei ollu kuullu ilmeisesti metästyksen alkamisesta ja parin pamauksen jälkeen Iisalla oli uintihommat eessä. Muuten homma meni mallikkaasti mutta lintu tippu rantaan eikä Iisalla ollu kovinkaa suuria haluja sitä kanniskella. Pääasia kuitenki että tipi tuli pois. Illaksi suunta oli toiselle järvelle. Siellä Iisa jäljitteli maalta ja heinikosta tavin esiin. Lintu vaikutti haavakolta ja lopetuslaukauksen jälkeen paljastu tavi aivan tuppisiipiseksi. Eipä semmosilla siivillä paljo lennellä.

Iisa sai toista vuorokautta lepoa ukkelin työvuorojen vuoksi. Ja sen aikaa koiralle uni ja ruoka maistui!! Perjantaina löyty lähijärveltä lintuja sitte runsaammin. Yksi heinäsorsaki sieltä saaliiksi tuli Iisan noutamana. Edelleen Iisalla on tapana aloittaa kiljuminen kun pamahtaa, kiire oisi päästä noutamaan. Ja nytkin se lämpeneminen näkyi Iisan lähtiessä noutoon hieman väärään suuntaan,onneksi ohjattavuus paikkasi tilanteen ja oikeaan suuntaan päästyään iisa meni linnulle kuin pankkiin.

Mutta, hommaa hiotaan ja ootellaan mettälinnun alotusta.