Kyllä on kesään mahtunut kaikenlaista 2:n koiran voimin. Heti kesäkuun alkupuolella peruuntui Iisan vesityökokeesen osallistuminen Ukkelin työesteiden vuoksi. Ja sekös harmitti kun vielä lähellä olisi ollut ne kokeet.

Nouto-otteluun Savon Nuuskuja vastaan sen sijaan osallistuttiin kesäkuun alussa. Kisapaikalla kävi ilmi, että NUO luokasta puuttui 1 koira ja kun Mallalla oli sopivasti ikää päivän yli 9 kk, Malla myös kisaan äkkilähdöllä. Varsinkaan Mallan kohdala ei voinut puhua mistään suurista odotuksista. Veteenmenon kanssa Mallalla oli arpomista, lopulta uskaltautui mutta jätti telkän tuomatta. Olipahan vain kokemuksen hakua. Ja sai elämänsä ensimmäisen pisteen!!

Iisa hoiti mallikkaasti VOI-luokan vesiosion, kauaa ei vastarannalla viivytty kun tyttö tuli takaisin alli suussaan. Vastarannalla vain sattu olemaan hukkupuu haittaamassa Iisan uimaan pääsyä joten Iisa peruutti rannalle, laski allin maahan ja otti paremmin suuhun sekä viereisestä paikasta yli. Suhteellisen nopia toimitus kaikkinensa.

Kesä - ja heinäkuun vaihde menikin Iisalla juoksussa, lukuunottamatta muutamaa hellepäivän uintia. Mallan kanssa sitten harvakseltaan käyty opettelemassa uimisen taitoja ja veteenmenoa.

Heinäkuun puolessa välissä Kajaanissa oli vesityökokeet, jonne Iisan kanssa suunnattiin. Juoksu oli takana ja Iisan kanssa tehty 3 jälkitreeniä, samoin vesityön kanssa. Vesityön Iisa hoiti innolla ja vauhdilla,ei moitteen sanaa Sirviön Olavilta, joka tuomaroi vesityön. Päinvastoin, kehuja yhteistyöstä sekä koiran itsenäisestä ja ripeästä toiminnasta. Olihan mukavan tuntuista mennä suorituspaikalle kun tiesi että koiraan voi luottaa täysin ja tiesi, mitä ja miten se homman hoitaa. Hetken odottelun jälkeen Pölläsen Heikki komenteli meitä jälkityön pariin. Ukkelilla oli tieto, että jäljen aloitus on Iisalla se hankala paikka ja niin nytkin. Iisa malttamattomana odotteli lupaa päästä menemään eikä liiemmin noteerannut jäljen alkua, ei vaikka Ukkeli höyhenillä hipaisi Iisan nokkaa. Irtilaskun jälkeen Iisan ampaisi liikkeelle ja heitti 10  m luovin jäljen molemmin puolin ja paineli loppumatkan pää ylhäällä jälkeä pitkin. Jäljen päässä ollut telkkä tuli Ukkelin käteen mallikkaasti ilman viivyttelyjä.

Syksyn kokeisiin on Iisan kanssa siis pisteet haettu, vesityöstä 5 ja jälkityöstä 3 eli yhteensä 16. Niillä lähdetään katsomaan minkälaista se on VOI-luokan kokeissa.

Mallan kanssa noudon treenailu jatkuu. Omanlaisensa tosikko ja juntti tuntuu tyttö olevan, ei auta Ukkelilla menettää malttia vaan raahallisesti,raahallisesti... Pikkuhiljaa noutoon on tullut intoa ja vauhtia. Mallalla oli aluksi haluttomuutta noutaa ollenkaa, jota hieman viritettiin heittelemällä keppiä ja damia satunnaisesti ja Mallan saadessa noutaa vapaasti. Ei mitään istuen luovutuksia eikä muitakaan kommervenkkejä, tärkeintä että koira noutaa ja palauttaa. Siitä se sekin hiljolleen.

Iisan kanssa käytiin myös Oulun KV näyttelyssä. Kovatasoisessa kehässä Iisa sijoittui 4:ksi Ukkelin esittäessä mettäkaveriaan. Eipä tullut se viimeinen...

Hillat alkaa hiljolleen kypsyä joten suolle on suunnistettava.

Iisan pennuista on kuulunut positiivista...suurin osa on käynyt jo uimassa, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Ja hännät pennuilla heiluu ja ottavat kontaktia kovasti. Ja omistajat tykkää!! Niin myös Ukkeli ja Iisa.