Edellisestä päivityksestä on taas tovi vierähtäny ja kaikenlaista ehtiny matkan verrelle sattua. Mallan kans kävimme toukokuussa ihan etelä-Suomessa asti, koirakoulu Gironin touhuihin tutustumassa Harjun Mikan luona. Mallan viime syksyn ongelma, jumalaton lentooajo ilman pienintäkää viitettä toppailusta sai ajatuksen liikkeelle. Ja lintutilanteen jälkeinen "levyn jumittuminen" oli huolestuttavaa. Ei vain tyttö osannut irrottautua asiasta vaan lisää lentoonajettavia olisi pitänyt löytyä.Voi kiesus että osasi Malla lämmetä kyyhkyille kun Mika niitä päästi käsistää irti.  Tällä saatiin esiin koiran reagointi lintujen siivittyessä,oikein kunnon provosointia. Ja Mallahan provosoitui oikein kunnolla, silmät seiso Mallalla päässä kun yritti saaha lisää lintuja näköpiiriinsä ja päästä ajamaan niitä. Siinä vaiheessa pellin puuttui "purkki", tuo ihmetystä herättänyt taikakalu. Malla järkyttyi suuresti kun touhuun puuttui nyt täysin uusi komento entisen sijaan. Olipa tyttö henkisesti "hieman" puhki!! Parin tunnin huilin jälkeen otettiin launcheri käyttöön ja toistoja. Hupasaa oli huomata miten koira alko ennakoimaan, seisoi kaiken varalta lopussa tyhjää launcheria. Pihalle laskeutuneet kyyhkyt antoi mahdollisuuden seurata koiran toimintaa sivulta. Mallahan seistä tökötteli puluja näölle, aikansa seisottuaan vilkaisi taakse ja kun Mikan kans jatkettiin p*asknjauhantaa niin tuli Malla omia aikojaan tekemään tiedotusta. Ja sitten vaan avanssia ja koira pois tilanteesta kun linnut lähtivät. Edelleen Mallalla on "jumittuminen" tilanteen mentyä ohi eli se "levy" jää edelleen päälle.

Kesä on menny rauhallisissa merkeissä. Mallaa käytettiin parissa näyttelyssäkin,molemmissa tuloksena EH. Merkille pantavaa koirassa oli, että tuomarin käsittelyä koira ei kestänyt ollenkaan vaan alkoi panikoida. Sama ilmiö tuli essiin jo vuosi sitten Erkkarissa. Mitään koiraa kehässä säikäyttävää tapahtumaa ei ole tiedossa. Helteillä koirat sai uida niin paljo kuin suinkin vaan mahdollista. Ja siitähän ne nautti  täysin siemauksin. Myös vesityökokeet tulivat loppuksesästä ajankohtasiksi. Remontti - ja työkiireitten vuoksi reenaaminen jäi kyllä tosi onnettomaksi. Mallalla kokeiltiin kerran AVO-luokan vesityötä ja sehän sujui kun vanhalta tekijältä.Rauhallisesti paikoillaan,luvasta raju veteenmeno suoraan vesistön yli ja nopea linnun tuonti,luovutus istuen. Helppoha siinä oli mennä kokeeseen ja napata täydet pisteet. Myös jälkeä Mallalle kokeiltiin ihan uteliaisuudesta. Kyllä siinä huvitti kun koira hirmusella kiireellä sahasi jäljen kahta puolen edeten koko ajan. Ja nätisti seiltä jäljen päästä löytynyt telkkä tuli pois. Eikä aiettakaan leukojen käymisestä. Ote on semmonen napakan hellä.

Iisalle vesityö oli myös helppo nakki. Tuomari tosin oli laitattanut linnun sivulla olevaan saarekkeeseen myötätuulen puolelle. Ohjeistuksena oli että koiran on ensin uitava yli. Ja niinhä Iisa ui ja työskenteli vastarannalla  tunnollisesti. Kun lintua ei löytynyt, päätti Iisa tulla takaisin jolloin Ukkeli ohjasi Iisan katsomaan myös saarekkeet,lähtörannan kautta tosin. Ja sieltähä se lintuki sitte löytyi ja loput oliki tuttua kauraa. Jälkityössä reilusti puhaltanu tuuli teki Iisalle tepposet, pyörittämällä ilmaa takaa ja sivuilta ja vieden hajut mennessäään. Jälki meniki Iisalla ekan kerran totaalisesti persiilleen ja koiralla uskoi loppui.

Seuraavalla viikolla Iisan kanssa käytiin Kajaanissa vesi ja jälkityökokeissa ja molemmat Iisa suoritti hyvin. Vesityössä napsahti piste pois ku Ukkeli jäi odottamaan Iisan istumista, vaikka tuomarilta oli jo lupa ottaa lintu pois. Niimpä se kerkisi tipahtaa maahan. Jälkityössä Iisa oikaisi yhen mutkan ja niin siitäki lähti 1 piste pois. Eli 4 ja 4 molemmista, niillä on hyvä mennä eteenpäin.

Varsinaisesti kyyhkyjahtiin ei olla päästy mutta sen verran kuitenki että hukkaan menneitä lintuja ollaan Iisan kans käyty poimimassa pois niitä ampuneille. Ja kovasti ootetaan viikon päästä alkavaa sorsastuksen alkua!!