Niin se vain on aika vierähtänyt. Iisa on kotiutunut vajaa 3 viikkoa sitten. Pentuja on käyty katsomassa välillä ja samalla tavattu pennunottajiakin. Pennut ovat koko ajan vaikuttaneet virkeiltä seisojilta, ottavat kontaktia äärettömän paljon ihmisiin. Ja mitä pentujen uusista kodeista on viestejä kantautunut, ovat pennut myös hermorakenteeltaan erinomaisia. Turhia vinkumisia ei juurikaan kuulu eikä mitkään uudet asiat pelota. Ukkelia on harmittanut suunnattomasti kun ei ole voinut pentua ottaa. Sen verran hienoja koiria kaikki pennut ovat olleet. Onneksi kaikki pennut ovat menneet metsästäviin koteihin, ympäri Suomea, kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin. Ja onpa yksi pentu löytänyt tiensä myös Ruotsiin Ingalill ja Jonas Tengmanille. Etiäiset ovat kertoneet Ukkelille että riekot tulevat taatusti tutuksi koiralle. Iisa ja Ukkeli toivottavatkin kaikille pennuille omistajineen onnea ja menestystä tulevaisuuteen!! Kuvagalleriaan on Iisan pennuille perustettu oma kansio, johon laitellaan pentujen kuvia, kunhan niitä omistajat vain toimittavat. Vielä on 2 urospentua kasvattajan luona odottamassa omistajiaan. Ja kaiken huipuksi, molemmat urokset ovat hyvännäköisiä sekä miellyttäviä luonteeltaan.

 

Iisan kotiuduttua Mallasta on löytynyt uusia puolia. Yksinolo kotona Ukkelin seurassa teki Mallalle tehtävänsä. Tällä hetkellä Malla kilpailee Ukkelin huomiosta kovasti ja se näkyy kaikessa toiminnassa tytöllä. Että osaakin Malla ylpeänä kantaa mm. saunapuita. Välillä vilkaisee Iisaa että katsoppa kun minäkin osaan ja tuo Ukkeli tykkää nyt minusta.

Malla on myös nyt iän kartuttua oppinut juoksemaan auton edessä metsäautotiellä. Ja Iisa toimii hyvänä kirittäjänä. Ja onpa niihin lintuihinkin tullut törmättyä. Linnun hajut eivät vielä aiheuta Mallalle mitään mainittavia reaktioita, mutta lintujen ulosteet kyllä kelpaavat. Jotakin pientä kiinnostusta hajuja kohtaan on kuitenkin ollut havaittavissa. Eilisellä aamulenkillä Malla tapasi myös mustia teeriä. Linnut kaikkosivat Mallasta n. 15 metrin päästä ja Malla jäi ilman mitään komentoja paikoilleen katselemaan matalalla tietä myöten lentäviä lintuja. Kuinka otollinen siinä olisikaan nuorella koiralla ollut lähteä ajamaan takaa teeriä. Lintujen kadottua pieni vihellys ja Malla tuli Ukkelin luokse ja sai mielettömät kehut!! Varsinainen haku hankien päällä maastossa on vielä pentumaista juoksentelua päättömästi sinne tänne. Siitä se sekin homma tytöllä syttyy kun Iisa välillä näyttää mallia että kuinka täällä pitää toimia.

 

Kevät tekee tuloaan, muuttolintuja alkaa palailla sen myötä ja metsän riista aloitteleen soidinmenojaan. Me jatkamme omien touhujen parissa sekä seuraamme suurella mielenkiinnolla, kuinka Iisan pennuilla alkaa seisojan elämä sujumaan.