Vaan se ei pahemmin ehdi vauhtia hidastaa. Iisan kanssa menee joulu astutuksen merkeissä ja Malla pitää muutoin vauhdista huolen. Iisan juoksu on nyt hyvällä mallilla ja huomenissa ois tarkotus töitten jälkeen suunnata auton keula Ilmajoelle. Se oli taas joku Herra Murphy joka takavasemmalta yllätti siten että Iisalla tärppipäivät sattuu just jouluksi. Ja kasvattaja ”karkaa” pohjoiseen joulunviettoon niin ite on sitte lähettävä asialle. Mutta mikäli kaikki menee hyvin, on pentuja ootettavissa syntyväksi helmikuulla. Ja mikä hienointa, muutamia varauksia pennuista jo on ja kaikki sellaisia missä pennut tuodaan esille, niin kehässä kuin kokeissakin. Se antaa ukkelillekkin intoa kannustaa ja opastaa jälkeläisten omistajia.

 

Malla tuntuu kasvavan ja kehittyvän vauhilla. Toki sitä piruuttakin pitää välillä muistaa tehä. Luoksetuloa vahvistetaan ja maahanmenon opettelu on aluillaan. Iisaan verrattuna Malla tuntuu vaativan enemmän toistoja että asian sisäistää ja ymmärtää. Ja Mallan kohdalla on menetelty samoin kuin Iisankin luoksetulon ymmärtämisen kanssa. Koira pitkässä narussa (Flexissä) tutkimaan paikkoja ja juuri silloin kun mielenkiinto on kohistunu muualle, piippaus pilliin ja koira suttina narun perässä luokse ja eteen istumaan. Ja sitten niitä kehuja. Naapuri jo kerran naureskeli että on se hommaa tuo seisojan koulutus, välillä kuuluu ”PERRRrrr…” ja välillä hirmuista kehumista. Mutta oikiasta toiminnasta kehut ja väärästä jotain muuta ku kehut. Ruokaa Malla on oppinut odottamaan kiltisti istuen ja silmiin tuijottaen, lupaa ootelleen. Yhden kerran on tytt pitäny napata niskavilloista kupilta pois kun maltti ei riittänyt jälkiruuan kohdalla. Sen jälkeen malttia on löytynytkin, Malla oppi että ilman lupaa ei ole kupille asiaa ja kyllä se ukkeli sen luvan antaa vaikka joskus tahallaan sen kans vetkutteleeki.

Yötkin Mallalla sujuvat jo niin ettei se olekaan ihan välttämätöntä lähteä pissille ja kakille aamuyöllä, jolloin ukkelia parhaiten nukuttaa vaan uuelleen pistetään nukkumaan jos sattuu herääminen kohalle. Ja sitä unta riittää siihen asti ku ukkelin puhelin alkaa riekon äänellä päkättää

Mallalla on myös Iisaan verrattuna taipumus vaania ja seisoa toisia koiria tiiviisti. Tässä Mallan tyylinäyte näin joulun alla. miten se seisominen oikein tapahtuu.

2165533.jpg


Samalla toivotamme kaikille tutuille erittäin Rauhallista Joulua ja Menestyksellistä Vuotta 2009.